Wielkanocny stół na rynku
Ponad pół tysiąca porcji potraw przygotowano dla koninian, którzy zasiedli wspólnie do wielkanocnego stołu.
Ponad pół tysiąca porcji potraw przygotowano dla koninian, którzy zasiedli wspólnie do wielkanocnego stołu.
Już po raz czwarty na pl. Wolności stanął ogromny namiot, w którym odbyło się tradycyjne świąteczne śniadanie. Zanim jednak mieszkańcy zaczęli biesiadować, spokojnych i wesołych świąt życzył im prezydent Józef Nowicki oraz proboszcz konińskiej fary. - Życzę Wam, aby Chrystus Zmartwychwstały obdarzył Was pokojem i radością, aby wniósł w Wasze serca wiele łask – mówił ojciec Damian.
Po błogosławieństwie i poświęceniu potraw, koninianie podzielili się z samorządowcami i parlamentarzystami jajkiem, a potem zasiedli do stołów. Nie zabrakło na nich białej kiełbasy, żuru, rolady z jajkiem, pasztetu, sałatki jarzynowej oraz wielkanocnej babki i sernika.
Dziękujemy za Twoją obecność. Obserwuj nas w Wiadomościach Google, aby być na bieżąco.